Tiener Yoga

YOUNG ADULTS

In de leeftijdsfase van een tiener gebeurd er veel op sociaal, emotioneel en lichamelijk niveau. Er wordt veel van tieners gevraagd: social media, school, vriendjes en vriendinnetjes. Onder invloed van hormonen lijkt het lichaam snel te veranderen.

Tiener yoga leert je zowel lichamelijk als geestelijk sterker te voelen. Je energie beter te verdelen, positief en met tevredenheid naar je lichaam te kijken. Het helpt je ook om jezelf zekerder en meer ontspannen te voelen op belangrijke momenten. Beter met emoties om te gaan, gevoelens te uiten of helder te denken. Daardoor kun je minder stress en meer balans in je leven ervaren.

Nog even de voordelen van yoga op een rijtje:

  • Tiener yoga is niet alleen goed voor lichaam en geest, maar vooral ook erg leuk om te doen;
  • Tiener yoga helpt je innerlijke kracht en balans te ontwikkelen, positief te denken en jezelf te zijn;
  • Tiener yoga helpt je lichaamshouding te verbeteren en je lichaam soepel en sterker te maken;
  • Doordat je goed begrijpt hoe je lichaam in elkaar zit, kun je beter voor jezelf zorgen;
  • Tiener yoga leert je ademhaling verbeteren zodat je meer energie krijgt en goed kunt ontspannen (beter slapen). Daardoor kun je ook je energie beter verdelen en alle prikkels en indrukken van buitenaf reguleren;
  • Tiener yoga leert je emoties beter te reguleren en je zelfreflectie neemt toe;
  • Tiener yoga helpt je om aandacht en concentratie te verhogen, waardoor je goed kunt focussen. Dit helpt in het dagelijks leven om goed te kunnen presteren op school of tijdens een sportwedstrijd.

Met veel kids is al afgesproken dat er tijdens de schoolvakanties speciaal tiener-yoga les wordt gegeven. Meer weten? Mail judith.takken@budo-mind-yoga.nl of bel 06-51121668.